Hallonmousse(bärmousse)
2 dl grädde
2 dl bär
2-3msk florsocker
1½-2tsk Gelatinpulver
Vispa grädda och socker.
Mixa bären.
Följ anvisningar på gelatinförpackningen.
Vänd försiktigt ner bär och gelatin i grädden.
LÅt stå i kylen ett par timmar.
Tobleronemousse
200g Toblerone (eller annan choklad)
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Smält choklad i vattenbad
Låt svalna lite.
Tillsätt äggulorna.
Vispa grädden och vändihop med chokladsmeten.
LÅt stå i kylen
Denna gjorde jag till mig själv i måndags eftersom det var min födelsedag :-)
Hade samma fyllning som på Tomte tårtan.
Hallonmossuen är riktigt god, min absoluta favorit än så länge. Även Tobleronemoussen är riktigt god.
Nu står en halvfärdig Tomteluvs tårta i kylen, som jag strax ska ge mig på :-)
Ha en härlig söndag och en trevlig 1:a Advent
1 kommentar:
Wow, de är mer som konstverk än tårtor! Det är ju nästan synd att sätta tårtsleven i dem. :-)
Skicka en kommentar