torsdag 5 december 2013

Kalas, tomtesmyg mm

God morgon
 
Idag är det redan torsdag, vilket betyder att vi har 7 veckor kvar till bebisen. Det går fort nu :-)
 
Vi har hunnit fira vår femåring
 
 En skattkistetårta blev det, helst hade han velat ha Jake och piraterna med jag kände att jag faktiskt inte orkade så det fick bli en kompromiss. Och han blev supernöjd :-)
 Dags att blåsa ljusen
 Lite fix inför barnkalaset med, som vi han med i söndags

 
Han blev verkligen firad och var så himla nöjd med allt fint han fått. Både leksaker och snygga kläder.
Måste säga att han har väldigt bra klädsmak vår lille kille.
 
I måndags var det dags för ultraljud igen, allt såg bra ut och bebisen såg ut att ha det gott. Hår på huvudet såg vi med! Men kändes inte som någon jätte överraskning då de alla haft rätt mycket hår. 2,2 kg vägde den lille plutten. Idag är det alltså 7 veckor kvar vilket likaväl kan betyda 5 veckor..... känns lite overkligt. Kanske dags att kolla igenom bebis sakerna ordentligt snart. Sängen kommer nog hit på söndag (om den får plats i pappas bil) och vagn har vi, bilstol ska vi hyra denna gång så det fixar vi om 5 veckor så vi har den hemma :-)
 
I går var vi i Hestra på tomtesmyg. Verkligen mysigt och trevligt. Först lite mellis hos Nina och barnen och sen åkte vi bort till "smyget". Detta året gick vi på eljusspåret, som dock var nedsläckt. Barnen får lysa med sina ficklampor och leta reflexer, och jag lovar att det var nog ingen i hela Hestra som missade när Ludvig hittade dem för han blev aldeles till sig varje gång, haha. Det är också tipspromenad så det gäller att lysa väl med sin ficklampa. Strax innan mål satt även en viss herre med vitt skägg och röda kläder och bjöd på en påse med lite godis, clementin och reflex. Sen vid mål var barnen lite sugna på korv med bröd så det avslutade vi med.
 
Måste säga att Hestra fixar verkligen detta kanonbra, och detta är absolut en tradition vi fortsätter med. Annie och Ville hade även med varsin kompis, tjejerna gick för sig själva men killarna hängde på oss. Och de var båda så snälla mot smågrabbarna och hjälpte till att läsa mm och gjorde kvällen lite extra kul för dem, är ju inte varje dag man får hänga med stora killar :-)
Väl hemma tog det inte många sekunder efter bokläsningen innan de somnade.
 
Idag är det dags för sista gången på simskolan för smågrabbarna (småbarnssim) och svärmor följer med denna gång så kan vi hjälpa varsitt barn.
 
Imorgon blir det nog leklandet på förmiddagen med svärmor och barnens kusin Filippa, sen julbord,mums mums. På lördags glöggkväll och söndag kommer pappa,Monica, Jocke och Martina hit för årets sista kalasfirande.
 
Så fullspäckad helg här :-)
 
Sen får det dock bli lugnt tills bebisen ska komma känner jag.
 
Ha en trevlig torsdag och håll i er ordentligt om det blir oväder sen, här håller vi tummar och tår att snön ska komma idag. Har en nybliven 5åring som vill prova sin nya snowracer
 
 

3 kommentarer:

Nina sa...

Ja den senaste veckan har vi träffats vid två tillfällen - det händer inte ofta! :-)

Jättekul att ni kom i torsdags även om det blev med lite kort varsel. Tomtesmyget här i Hestra verkar verkligen vara "top noch" om man jämför med vad man hör om andra häromkring. Och som sagt var, om mina barn är för stora nästa år så tycker jag ni kommer ändå och så hänger jag på er! Så mysigt att få vara med grabbarna och se deras entusiasm! :-)

Ha en fin helg med allt vad ni skulle hinna med. KRAM!

Nina sa...

I onsdags ska det så klart vara.. Förvirringen är total efter en sömnlös natt med Sven som sällskap. ;-)

Anonym sa...

Åh så mysigt det låter med tomtesmyget :)

Å söta Ludvig som blivit firad, jättefina foton. Tårtan ser god ut som alltid när du bakat. Jag ska nog ta ditt lussebulls recept för de godaste lussebullarna jag nånsin ätit var hemma hos dig.

Hoppas vi får till en familjeträff kring jul! Å tack å lov att bebis kommer snart så jag får stilla min abstinens ;) :)

Många kramar till Er ❤️ / Kattis