lördag 27 februari 2010

Grattis lillebror :-)

jag idag får jag börja med att säga Grattis till min kära lillebror som blir 27år idag :-)
Och så har vi ju en liten Filip som blir stor kille idag,Grattis:-) (Kattis du hälsar väl hohnom från oss)
Och så får vi inte glömma söta Alma som blir 3 år idag med (mamma hälsar där med va?)

grattis alla te och hoppas ni får en härlig dag.

Lillebror kommer ju få en bra dag iallfall för han får ju besök av oss,hihi. Ska nog förbi Ikea en sväng med när vi ändå är däruppe :-)

Igår fick jag besök av både svägerskan och Angelica, va mycket mycket trevligt. Är verkligen glad över att jag har en så himla bra svägerska,vi kan verkligen prata och så är hon ju helt galen i våra barn, och även om hon inte är biologisk faster till kevin och Elias så bryr hon sig inte om det för hon är faster till ALLA. Och när hon saknar barnen så är det ALLA barnen hon saknar, känns himla bra.
Ella och Ludvig va så himla söta här igår när de lekte,riktiga goingar,hihi

Nu är det dags för ett blöjbyte sen blir det nog lite amning med

torsdag 25 februari 2010

Torsdag kväll

Ja då va det dags att blogga igen, tjatade ju på Angelica att hon skulle uppdatera så det är nog bästa jag med gör det.
Först vill jag visa hur fint småkillarnas rum blev med de snygga Barbapapa walliesarna (hur böjer man egentligen wallies??) och så har lilla Elliot fått en boklist med :-)
Idag har jag umgåtts med min kära svägerska,det va mycket trevligt. Man får ju passa pånär det väl finns tid. Hon jobbar ju väldigt mycket så hon har ju inte tid att åka hem hur ofta som helst och tyvär kan jag erkänna att vi är lite dåliga på att åka till Göteborg.
Men vi har trevligt ihop iallfall och hon ska komma ner en sväng imorgon med och då ska vi passa på att gå ut lite.

Elliot är nybadad :-)

Ludvig tycker verkligen om att åka pulka :-)
Nä nu ska jag kika runt lite sen ska jag lägga mig. Sitter här själv med Elliot för alla andra har lagt sig.................



tisdag 23 februari 2010

Magkrångel och House

Jag har varit så glad över att det va över en vecka sedan jag va dålig sist. Hade doch väldigt ont i magen igår men spydde inte eller nåt sånt. men i natt kom det och jag mår fortfarande dåligt. Såhär länge har det aldrig hållt i sig innan..... Vill verkligen få veta vad det är nu så de kan göra mig bra igen. Blir så trött med när jag har sådana hära dagar.

Imorgon kommer Jonas hem så det ska bli skönt, bara jobbigt att han inte kan vara hemma när jag mår såhärdåligt. Även om svärmor hjälper mig så blir det ju inte riktigt samma sak. men jag är otroligt tacksam över att jag har henne :-)

Snart är det House efter det är det läggdags och då hoppas jag verkligen jag får sova lite mer än i natt.

måndag 22 februari 2010

Vill ha

Perlan Living finns massa fint, bla denna fina Welcome skylt...dock är den lite dyr så vi kanske ska försöka göra nåt sånt själva.
Världens snyggast skoho,vill verkigen ha detta :-)
Hur cool är inte denna jordgloben....





torsdag 18 februari 2010

BVC

Va på BVC idag, lilla Elliot växer så det knakar. Nu väger han 4270g :-)
Om jag har tur så kommer Jonas hem ikväll, skulle ju inte vara fel. Ska hämta Elias hos sin pappa sen med och så ska vi upp till svärmor en sväng.

onsdag 17 februari 2010

Onsdag

Igår va jag och de två minsta hos Kattis, va typ 2 månader sen vi sågs så det va verkligen på tiden. Hon bjöd på frukost så det va kul att slippa äta själv för en gångs skull. Är godare att äta i trevligt sällskap:-)
Elliot fick jättefina kläder med.

På eftermiddagen hade jag telefontid med läkaren. Inte kul............... han sa att jag ska göra gastroskopii............
Men jag sa ju såklart att jag inte ville det, men då så han bara att vi skulle det och att jag skulle åka upp till labb och ta nåt mer prov. Sen la han typ på.

Förstår inte riktigt hur mina nässelutslag skulle hänga ihop med magsår.... utan själv tror jag mer på att det har med nån allergi att göra. Så jag tror att proveet jag tog idag kommer visa något, och ärligt hoppas jag det med (även om jag inte vill vara allergisk såklart) men jag vågar verkligen INTE göra gastroskopi...

Nu väntar jag på att en sjuksköterska ska ringa upp så jag kan fråga lite mer.

Annars blir det lugnt idag. Ska ju hämta Elias vid 13 och innan det ska vi andra äta. sen ska ELias till sin pappa idag så ieftermiddag blir det nog lite lugnare än det va igår.

Ludde sov nästan till 7 idag. Tror faktist att det har varit något efter att han fick sprutan. För det har ju varit efter det som han sovit lite sämre och ätit lite sämre med. Men nu verkar han vara som vanligt igen :-)

måndag 15 februari 2010

05.20

Ja då vaknade Ludvig idag. vet inte riktigt vad som hänt med honomför så tidigt vaknade han ju aldrig innan. Han blir ju så trött sen med, sover tidigt på förmiddagen (är säkert dags snart) och sen blir han jätte trött på eftermiddagenmen kann ju inte sova då.....
Inte helt kul att gå upp då när man har varit vaken på natten med, men som sagt sova hinner vi när barnen blir stora :-)

Elias är hos Kia nu och vi har redan hunnit handla lite. Men tycker tiden går så fort, hinner ju inget. Förmiddagen bara flyger förbi och lunchen kommer alltid fortare än jag tror och sen ska vi ju ut och hämta Elias.
Jonas är i Göteborg så han kommer hem sen med.

Ikväll blir det Familjen annorlunda,tycker det är himla bra. Vad tycker ni gränsen går för att vara med där,alltså när har man så många barn att man är annorlunda?

Hoppas ni hade en mysig dag igår, kan ju inte säga att vi firade på nåt sätt. Men å andra sidan så är det väl betydligt mycket viktigare att visa de man älskar det alla årets dagar inte bara på en särskilld dag:-) Och att tex få blommor är ju än mer uppskattat om det kommer helt spontant. (inte för att jag brukar få det nån gång,hihi)

Ha en bra dag

söndag 14 februari 2010

Kram

Idag är det ju Alla hjärtans dag om nu någon skulle ha missat det :-)
Här kommer det inte firas något direkt men skickar en kram till alla nära och kära.

Kom på att jag inte skrivit hur det gick hos läkaren häromdagen. Mina utslag på händerna sa han va nässelutslag men han trodde även att det hörde ihop med mina kräkningar. Fick ta en del prover, de vi kunde få svar på direkt visade ju inget såklart men några prover skickades till Jönköping. Fick en telefontid med läkaren på tisdag för att disskutera prover,både de som är tagna och om de inte visar något så blir det ju fler prover.
Blir galen snart,vet att många har det värre. Men nu har jag mått såhär i allafall 2½månad. Denna veckan har jag haft 3 dåliga dagar, och nässelutslagen har blivit värre och spritt sig med,har inte bara på händerna längre utan armar,axlar och på ena bröstet nu med. Och det kliar så jag blir tokig.............
Men vi får vänta tills tisdag och se,hoppas bara de kan komma på vad det är snart för jag orkar inte må såhär.

Är så jobbigt att vara beroende av andra med... både Jonas mamma och även Jonas mormor har hjälpt mig i veckan och det är ja verkligen tacksam för även om jag tycker det är jobbigt att be om hjälp ;-)

Hmm kanske dags för frukost snart, har ju varit vaken sen 5.30..... Ludvig har fått för sig att han ska vakna tidigt....ja Elias med. Men mamma hade gärna fått sova lite längre för man har ju ändå varit vaken en del i natt med Elliot med. Men sova hinner vi göra när barnen blir större,hihi.

Ha en mysig Alla hjärtans dag


fredag 12 februari 2010

Fredagsmys

Nu är fredagen äntligen här och jag (vi) längtar verkligen efter Jonas,ska bli underbart att han kommer hem idag. Tror han längtar efter oss lika mycket med :-)

Kevin är i skolan nu och efter skolan ska han gå till sin pappa för i eftermiddag ska han på övernattningkalas hos en kompis, han har verkligen längtat och sett fram emot det så det blir kul för honom. han kommer hit imorgon igen men på söndag åker han till sin pappa igen.
Men efter sommaren kanske jag får ha honom hos mig mycket mer.
mathias ska nämligen läsa till pilot och antagligen börjar han till hösten.
Kommer bli underbart att få ha Kevin här på heltid, det värmer verkligen i hjärtat på mig bara jag tänker på det:-)

Elias är hos Kia och om kanske 1½ timme ska Ludvig till farmor för lite fredagsmys med henne. så sen blir Elliot och jag själva en stund. Elias ska ju hämtas vid ett och vid tre ska Jonas sluta för då ska vi gå och skriva på papper om att han är Elliots pappa och att vi ska ha delad vårdnad med såklart. efter det ska vi handla sen hämtar vi hem Ludvig och åker hem och myser lite för att sen åka iväg till fotografen för att ta kort på Elliot till tidningen och SEN blir det fredgsmys :-)
Härligt kort på mysbröderna :-)

Morbror Jocke gosar lite med Elliot

måndag 8 februari 2010

Fyra blev två

Kevin är i skolan och Elias hos Kia (dagmamman) så jag har bara två barn hemma. känns ju lite konstigt,särskillt nu när båda sover. Finns ju massa att göra här hemma men efter en jobbig natt tycker jag att jag kan få sitta här lite. Måste ändå väcka Ludvig snart för han ska äta och sen ska vi gå ut och hämta Elias.
Va lite nervös över hur det skulle gå idag (är ju Jonas första jobbardag). Ludvig hade ju rätt hög feber igår och inatt krånglade min mage som vanligt och jag spydde och fick så ont i magen.
men som tur va kändes det lite bättre när vi skulle gå upp.

Är så skönt att Elliot sover så bra. Ingen av de andra har sovit så bra på dagarna, man kan ju få lite gjort då så det är perfekt.

Men vad konstigt det är när man bara har två barn hemma, känns som rena semetser,hihi.
Nu menar jag ju inte att två barn inte kan vara tillräckligt jobbiga, men när man jämför mot fyra så är det ju lite skillnad.

Som sagt snart ut och gå, sen vid 15.30 kommer Kevins buss och då ska alla kläder på igen och alla barnen ut i bilen. efter det är det middag som gäller och sen är det snart kväll och då har vi kommit till det roliga att natta alla barnen själv, men det går säkert bra. har ju Kevin som kan hjälpa mig med om det kör ihop sig:-)

ha en bra dag

lördag 6 februari 2010

God Morgon

Nu ska ni äntligen få se lite fler kort :-) Börjar med ett före och ett efter kort på Ludvig som va hos frisören för första gången häromdagen. Han va superduktig, men oj vad stor han känns nu. Tyvär va inte jättesugen på att vara med på kort nu på morgonen men ni ser ju skillnaden iallfall,hihi
Före
Efter

Ludvig helt nyvaken. Storebröderna är hos sina pappor och minstingen sover, då passar vi på att gosa massa med mamma. Om ni undrar varför jag ser så allvarlig ut så tittar vi på "Band of Brothers" en väldigt bra verklighetsbaserad krigs serie om andra världskriget.
Vi såg de sista avsnitten igår och då hittar de bla ett koncentrationsläger, fy vad hemskt det va. Har ni inte sett den så rekomenderar jag den verkligen.


En storebror som verkligen tycker om sin nya lillebror, vill pussa,krama och hålla massa :-)
Kevin gör ju med det såklart, men har inte fått nåt riktigt bra kort på honom och Elliot än.



Första promenaden ut, som vi alla njöt av. Särskillt jag :-)
Idag kommer mamma,Göran och småbröderna hit för nu är de riktigt nyfikna på Elliot.
Kevin kommer hit idag med:-)