lördag 6 oktober 2012

Glutenfri Passionstårta

Tårta med ljus glutenfri bottnen fylld med Vit Chokladfluff och passinsfruktmousse, spacklad med smörkräm och sen täckt med grädde.
 
Riktigt smaskig och frisk i smaken.
 
Passionsmoussen blir väldigt fast (perfekt till efterätt) så nästa gång tar jag nog mindre gelatin i, gick dock bra ändå.
 

 
Den var poppis och blev inte mycket kvar av den :-)
 
 
Kommer tyvärr inte ihår var jag hittade receptet men googlade nog fram det ;-)
Är iallfall inte något jag kommit på själv.
 
Passionsfruktmousse
4 Passionsfrukte
3,5dl Vispgrädde
200g Philadelphiaost
2dl Florsocker
3tsk Vaniljsocker
3dl Passionsjuice
8 Gelatinblad
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
Gröp ur passionsfrukterna och sjud med juicen.
Rör ner gelatinbladen i kastrullen med juicen så de smälter.
Låt svalna
Vispa grädden hårt
Rör ihop philadelphiaost med florsocker och vaniljsocker till en slät massa
Vispa försiktigt ihop allt till en slät mousse
Låt stelna några timmar i kylen tills den är klar.
 
 

1 kommentar:

Therese sa...

Glutenfria bottnar har du något bra recept på det :) tårtan låter jätte god :)