måndag 1 oktober 2012

Martinas Thekakor

Goda och smidiga Thekakor, blir ca 30 st av detta recept.
Kallar dem Martinas Thekakor för jag fått receptet av syrran, är nog inte hon som kommit på det men det är för att jag ska veta vilka det är ;-)
 
 
5 dl Mjölk (ca37grader)
75g Jäst (50g försöta degar, ½paket vanlig)
1½ tsk Salt
1dl Vit Sirap
100g Margarin
1½ L Vetemjöl
 
Lös jästen i mjölken
Tillsätt salt, sirap, margarin och nästan allt mjöl.
Knåda degen i matberedaren tills den är smidig (minst 10min)
Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 20 min.
Knåda degen med några få tag.
Forma ill små runda bullar.
Låt thekakorna vila några minuter under bakduk före utkavling.
Nagga och låt jäsa i 30 min.
Grädda i 220grader i ca 5minuter.
 

Inga kommentarer: